Om oss

Fastighetsförvaltning för bekvämt och trivsamt boende

Vi bryr oss om fastigheterna som om de vore våra egna! Vi håller ordning och reda både in – och utvändigt. Vi vet vad myndigheterna kräver av en fastighetsägare och hur du kan höja värdet på beståndet samtidigt som vi värnar om att kunna ge den bästa bo-upplevelsen under förvaltningstiden. Vi utgår alltid ifrån att vi själva ska känna stolthet över fastigheten och har en genuin vilja i att utföra bästa utförande och service.

Läs vidare intervju med Eva här!

Vår organisation

Vi har korta, snabba beslutsvägar som leds under ett entreprenörskap där alla är med och bidrar. Vi väver samman specialistkompetens och många års branscherfarenhet med unga, drivna entreprenörer som tänker nytt.

Vår största tillgång är vårt team och vi räds inte att anställa pga ålder, kön eller etnicitet. Tvärtom förstår vi att bakgrund och erfarenheter är en tillgång i vår organisation!

Arbeta eller praktisera hos oss

Hos oss får du uppleva det lilla företagets närhet till kunder och kollegor. Du är med och kan påverka din vardag och din utveckling i takt med våra ambitioner. En förutsättning för att trivas hos oss är att du är ambitiös, tar ansvar och gillar att arbeta i ett högt tempo. Du ska älska att ge bästa servicen och tycka om att göra skillnad i ditt arbete!

Intervju med Eva, VD Hemmavid.

Vi träffar Eva på innergården till en av de förvaltade fastigheterna Tabellen 5 i Sollentuna. Utöver ett långt förflutet inom fastighetsbranschen har Eva en förkärlek till det hon kallar ”basförvaltning”. Med det menar hon att en fastighet upplevs med alla sinnen och att ”first impression last”. Det ska vara helt, rent och prydligt i och omkring fastigheten.

  • ”När du besöker en vän eller släkting så vill du mötas av något vackert. Inte av skräp, fimpar eller klotter. Därför är renhållning, städning och vackra utemiljöer extra viktigt i vår organisation för det är det första som möter dig. Om du är boende vill du känna stolthet över din boendemiljö och kunna välkomna dina nära och kära utan att behöva skämmas!

 

Men detta är ju inget unikt eller nytt inom fastighetsförvaltningen?

  • ”Nej, det är så basic det kan bli, men glöms ofta bort eller negligeras. För att skapa trivsel och trygghet måste du börja här annars är allt annat bortkastat.”

 

Eva är full av entusiasm när hon berättar vidare om Hemmavids ambitioner och entreprenörskapet bakom företaget. Hon berättar att hon har arbetat som konsult de senaste åren och utifrån har det varit tydligt att något saknas i fastighetsbranschen, t ex närheten till kunderna.

  • ”De flesta fastighetsförvaltare arbetar kundorienterat men mycket är fortfarande koncentrerat till B2B inom branschen. Hemmavid arbetar konsumentinriktat på ett helt annat sätt. Vi är övertygade om att slutanvändaren är nyckeln till lönsamhet och den bekymmersfria vardag som en fastighetsägare ofta söker. Många ser förvaltning som ”ett onödigt ont”. Det är kopplat till kostnader och en händelsestyrd vardag. Vi vrider och vänder på det hela för att hitta intäkter och arbetar fokuserat för att höja värdet på fastigheten. Vi vill att drömmen om den nyproducerade bostaden ska bli verklighet även efter inflytt, och det jobbar vi hårt för! Det kan handla om till synes små saker men är betydelsefullt för helheten och för upplevelsen.”

 

Förvaltar ni endast nyproduktion?

  • ”Nej, vi förvaltar alla typer av bostadsfastigheter men vi har särskild kunskap och kompetens inom nyproduktion. De senaste åren har ju fokus legat på bostadsutveckling i form av nyproduktion och det kräver en annorlunda förvaltning än ”traditionella”, äldre fastigheter. I nyproduktionen har kunderna mycket höga förväntningar och som förvaltare måste du inte bara känna till vad som inryms i garanti osv. Du behöver även vara en god kommunikatör mellan slutanvändare och byggherre.

Eva vet vad hon talar om eftersom hon har förvaltat nyproduktion i drygt femton år. Hon berättar vidare att Hemmavid är lika mycket ett service – och kommunikationsbolag som ett förvaltningsbolag. Det är bl a detta som gör Hemmavid unikt.

Vad är speciellt med att förvalta nyproducerade bostäder och klarar ni av att förvalta avancerade nyproduktioner som passivhus/plusenergihus?

  • Ja, förutom det jag nyss nämnde är det tekniken som är ny och ibland både oprövad och komplicerad i nyproducerade fastigheter. Det händer också att beställaren/byggherren har projekterat huset på ett visst sätt men att handlingarna inte stämmer överens med verkligheten. Då måste man vara pragmatisk och påläst och se till kundens bästa utan att lova något som man inte kan hålla.

 

Varför ska jag som fastighetsägare välja Hemmavid som förvaltare?

  • Vi bryr oss om fastigheterna som om de vore våra egna! Vi håller ordning och reda både in – och utvändigt. Vi vet vad myndigheterna kräver av en fastighetsägare och hur du kan höja värdet på beståndet samtidigt som vi värnar om att kunna ge den bästa bo-upplevelsen under förvaltningstiden. Vi utgår alltid ifrån att vi själva ska känna stolthet över fastigheten och har en genuin vilja i att utföra bästa utförande och service.

 

Kan ni hjälpa till med enstaka uppdrag, såsom inflyttningar i nyproduktion?

  • Ja, kontakta oss så gör vi ett upplägg som passar era behov. Vi skräddarsyr gärna förvaltningen och erbjuder allt från total förvaltning där vi tar hand om allt eller enskilda uppdrag såsom rådgivning i en särskild fråga.

 

Kan ni även bistå med rådgivning innan en nyproduktion blir till, dvs under projekteringen?

  • Jaa! Det vill vi hemskt gärna för då kan vi komma med goda råd om hur man minskar kostnaderna i förvaltningen genom att göra rätt från början. Dessutom har vi ju ett stort fokus på intäkter såsom energibesparing och hyressättning så kontakta oss gärna för att få veta mer!

Bli partner med Hemmavid

Vi arbetar ständigt för att förbättra både bas- och spjutspetsprodukter med samarbeten som skapar högre boendekvalitet för mindre pengar.

Är du en seriös och pålitlig leverantör som gillar vårt driv och målmedvetenhet i att hitta effektiva lösningar för bästa service till våra kunder? Kontakta oss gärna för ömsesidigt lärande och samarbete!

Denna webbplatsen använder cookies