Vill du ha en bekymmersfri vardag?

Hur föddes idén till ett nytt förvaltningsbolag?
Vi som startar Hemmavid vill vända på bilden av att förvaltning är ”ett nödvändigt ont” till att alla involverade ska känna stolthet över boendet samtidigt som vi optimerar fastigheternas värdetillväxt och hållbarhet. Vi utvecklar nu en modern fastighetsförvaltning med förankring i vardagen och med konsumenten i fokus som aldrig förr.

Vår ambition är att utveckla ett modernt förvaltningsbolag med en noga utvald servicenivå.

”Hemmavid vill utmana och tänka nytt utifrån tidigare förvaltningsmetoder. Modet att pröva nya vägar tillsammans med konsumenterna är drivkraften bakom företaget!”

- Eva, VD Hemmavid

Vi som står bakom bolaget har en gedigen kunskap om fastigheter och fastighetsförvaltning. Vår VD Eva har ett långt förflutet inom fastighetsbranschen och har arbetat med fastighetsförvaltning i ca tjugo års tid och med nyproduktion sedan år 2005. Eva har tidigare verkat i ledande befattning i förvaltningsbolag inom både privat och kommunal sektor liksom rådgivande konsultbolag. Läs en intervju med Eva här!

Affärsidé och erbjudande

Vi arbetar utifrån helheten med skräddarsydda lösningar till fastighetsägare och BRF:er och vår specialitet är nyproduktion. Hemmavid premierar enkla hygienfaktorer som många tar för givet men som lätt uteblir. Genom att satsa extra på utemiljön och de gemensamma nämnarna i en fastighet förstärker vi inte bara identiteten för hela området utan även människors välmående.

Vi förvaltar för att göra boendet bekvämt och trivsamt i vardagen. Detta gör vi genom kunskap, personlighet och nytänkande. Vi bryr oss!

Vi agerar gärna rådgivare till både fastighetsägare och styrelser och arbetar alltid för att höja attraktionsvärdet på fastigheten och med hållbarhetsperspektivet som bas.

Vår organisation

Vi har korta, snabba beslutsvägar som leds under ett entreprenörskap där alla är med och bidrar. Vi väver samman specialistkompetens och många års branscherfarenhet med unga, drivna entreprenörer som tänker nytt.

Vår största tillgång är vårt team och vi räds inte att anställa pga ålder, kön eller etnicitet. Tvärtom förstår vi att bakgrund och erfarenheter är en tillgång i vår organisation!

Arbeta eller praktisera hos oss

Hos oss får du uppleva det lilla företagets närhet till kunder och kollegor. Du är med och kan påverka din vardag och din utveckling i takt med våra ambitioner. En förutsättning för att trivas hos oss är att du är ambitiös, tar ansvar och gillar att arbeta i ett högt tempo. Du ska älska att ge bästa servicen och tycka om att göra skillnad i ditt arbete!

FÖRVALTNING AV HEMMAVID

BRF Stadsporten

FÖRVALTNING AV HEMMAVID

Studentlägenheter Sollentuna

FÖRVALTNING AV HEMMAVID

Hyresrätter Årsta

FÖRVALTNING AV HEMMAVID

Studentlägenheter Årsta

FÖRVALTNING AV HEMMAVID

Hyresrätter Hässleholm

Intervju med Eva, VD Hemmavid.

Vi träffar Eva på innergården till en av de förvaltade fastigheterna Tabellen 5 i Sollentuna. Utöver ett långt förflutet inom fastighetsbranschen har Eva en förkärlek till det hon kallar ”basförvaltning”. Med det menar hon att en fastighet upplevs med alla sinnen och att ”first impression last”. Det ska vara helt, rent och prydligt i och omkring fastigheten.

  • ”När du besöker en vän eller släkting så vill du mötas av något vackert. Inte av skräp, fimpar eller klotter. Därför är renhållning, städning och vackra utemiljöer extra viktigt i vår organisation för det är det första som möter dig. Om du är boende vill du känna stolthet över din boendemiljö och kunna välkomna dina nära och kära utan att behöva skämmas!

 

Men detta är ju inget unikt eller nytt inom fastighetsförvaltningen?

  • ”Nej, det är så basic det kan bli, men glöms ofta bort eller negligeras. För att skapa trivsel och trygghet måste du börja här annars är allt annat bortkastat.”

 

Eva är full av entusiasm när hon berättar vidare om Hemmavids ambitioner och entreprenörskapet bakom företaget. Hon berättar att hon har arbetat som konsult de senaste åren och utifrån har det varit tydligt att något saknas i fastighetsbranschen, t ex närheten till kunderna.

  • ”De flesta fastighetsförvaltare arbetar kundorienterat men mycket är fortfarande koncentrerat till B2B inom branschen. Hemmavid arbetar konsumentinriktat på ett helt annat sätt. Vi är övertygade om att slutanvändaren är nyckeln till lönsamhet och den bekymmersfria vardag som en fastighetsägare ofta söker. Många ser förvaltning som ”ett onödigt ont”. Det är kopplat till kostnader och en händelsestyrd vardag. Vi vrider och vänder på det hela för att hitta intäkter och arbetar fokuserat för att höja värdet på fastigheten. Vi vill att drömmen om den nyproducerade bostaden ska bli verklighet även efter inflytt, och det jobbar vi hårt för! Det kan handla om till synes små saker men är betydelsefullt för helheten och för upplevelsen.”

 

Förvaltar ni endast nyproduktion?

  • ”Nej, vi förvaltar alla typer av bostadsfastigheter men vi har särskild kunskap och kompetens inom nyproduktion. De senaste åren har ju fokus legat på bostadsutveckling i form av nyproduktion och det kräver en annorlunda förvaltning än ”traditionella”, äldre fastigheter. I nyproduktionen har kunderna mycket höga förväntningar och som förvaltare måste du inte bara känna till vad som inryms i garanti osv. Du behöver även vara en god kommunikatör mellan slutanvändare och byggherre.

Eva vet vad hon talar om eftersom hon har förvaltat nyproduktion i drygt femton år. Hon berättar vidare att Hemmavid är lika mycket ett service – och kommunikationsbolag som ett förvaltningsbolag. Det är bl a detta som gör Hemmavid unikt.

Vad är speciellt med att förvalta nyproducerade bostäder och klarar ni av att förvalta avancerade nyproduktioner som passivhus/plusenergihus?

  • Ja, förutom det jag nyss nämnde är det tekniken som är ny och ibland både oprövad och komplicerad i nyproducerade fastigheter. Det händer också att beställaren/byggherren har projekterat huset på ett visst sätt men att handlingarna inte stämmer överens med verkligheten. Då måste man vara pragmatisk och påläst och se till kundens bästa utan att lova något som man inte kan hålla.

 

Varför ska jag som fastighetsägare välja Hemmavid som förvaltare?

  • Vi bryr oss om fastigheterna som om de vore våra egna! Vi håller ordning och reda både in – och utvändigt. Vi vet vad myndigheterna kräver av en fastighetsägare och hur du kan höja värdet på beståndet samtidigt som vi värnar om att kunna ge den bästa bo-upplevelsen under förvaltningstiden. Vi utgår alltid ifrån att vi själva ska känna stolthet över fastigheten och har en genuin vilja i att utföra bästa utförande och service.

 

Kan ni hjälpa till med enstaka uppdrag, såsom inflyttningar i nyproduktion?

  • Ja, kontakta oss så gör vi ett upplägg som passar era behov. Vi skräddarsyr gärna förvaltningen och erbjuder allt från total förvaltning där vi tar hand om allt eller enskilda uppdrag såsom rådgivning i en särskild fråga.

 

Kan ni även bistå med rådgivning innan en nyproduktion blir till, dvs under projekteringen?

  • Jaa! Det vill vi hemskt gärna för då kan vi komma med goda råd om hur man minskar kostnaderna i förvaltningen genom att göra rätt från början. Dessutom har vi ju ett stort fokus på intäkter såsom energibesparing och hyressättning så kontakta oss gärna för att få veta mer!

Om fastigheten

Kommer snart

Om fastigheten

I Sollentuna finner du vår fastighet Tabellen som är en relativt nyproducerad byggnad för dig som studerar och samtidigt vill ha närhet till kommunikation, Malmparken och Sollentuna centrum. I byggnaden finns det 156 olika lägenheter, 1 rok och 2 rok, i olika storlekar.

Vid fastigheten hittar du ett litet antal parkeringsplatser som är tillgängliga att hyra. De är väldigt eftertraktade så det kan vara svårt att få ta del av en av platserna men kontakta oss så ställer vi dig i kö.

Bostädernas entréer är placerade mot den gemensamma gården som är under utveckling. Där planeras sittplatser, växter och träd samt en mysig utomhusbelysning. Går du igenom ytorna kommer du till den stora öppningen mellan gården och Malmparken. I september 2020 blir den nya, fina parken klar. Lägenheterna som vetter mot parken får därmed en fantastisk vy och alla boende kommer att kunna ta del av utegym, löparbana och en bollplan. 

I fastigheten finns ett café där man kan ta en fika samtidigt som man pluggar och vi har även skapat ett studierum med fri wifi för att underlätta för dina studier och för att möta dina grannar.

Om fastigheten

I Årsta hittar du den vackra och nytänkande fastigheten Åsnen 2, som ligger precis vid Vättersberget. En gång i tiden var byggnaden en verkstadslokal som man på senare tid byggt om till skola, matvaruaffär och garage.

Den ursprungliga karaktären från 60-talet har bevarats väl och utvecklats vidare genom en påbyggnad om 111 trivsamma hyresrätter som blev klara för inflytt under 2018. Årsta har ett fantastiskt läge med närhet till det mesta. Gullmarsplan ligger ett stenkast från fastigheten med knutpunkt av kommunikationsmedel som öppnar upp möjligheterna att ta dig dit du vill åka

Om fastigheten

För dig som studerar är Åsnen 4 i Årsta en mycket attraktiv plats att bo med hela 94 studentlägenheter i olika storlekar. Fastigheten färdigställdes och invigdes 2017.

Fasaden är tillverkad i glaserat tegel i blågröna nyanser och taket är ett sadeltak, vilket ger fastigheten en unik och modern design. För allas bekvämlighet och trivsel finns gemensamma ytor, bl a det gemensamma köket med tillhörande balkong.

Längst ner i byggnaden inryms det populära Café Local som säljer flatbread, mellanmål o d. Ta chansen att studera eller jobba samtidigt som du intar något att äta eller dricka i en trevlig men lugn miljö eller sätt dig på uteserveringen mot gatan om du önskar mer liv och rörelse. På plan 4 har du även tillgång till takterrassen med utsikt över det vackra Årsta.


Årsta har ett fantastiskt läge med närhet till det mesta. Gullmarsplan ligger ett stenkast från fastigheten med knutpunkt av kommunikationsmedel som öppnar upp möjligheterna att ta dig dit du vill åka.

Om fastigheten

Vi förvaltar 249 hyresrätter i centrala delarna av Hässleholm. Önskar du veta mer om hur du kan hyra lägenhet genom oss, se Lediga lägenheter 

Denna webbplatsen använder cookies